Vlasy

Jak si správně upravit kudrnaté vlasy?

Jaké jsou základní postupy, aby nebyly kudrnaté vlasy krepaté?


Sama jsem majitelka kudrnatých vlasů, a zároveň jsem i ve své kadeřnické praxi zjitila, že málo která zákaznice si umí kudrnaté vlasy správně upravit,tak, aby je měla krásné, neměla je krepaté, a mohla je hrdě nosit.Proto se s vámi podělím a mnou lety používaný postup. Základní pravidla jsou:

1) Kudrnaté vlasy se NEČEŠOU, češou se pouze mokré, po umytí hlavy!!! A to hřebenem se širokými zuby.

2) Vlasy je třeba pomocí správných přípravků vyživit a uhladit, aby nebyly krepaté.

POSTUP:

1) Vlasy 2x umyjte, použijte kondicionér nebo masku.

Kondicionér je pro denní použití vhodnější jelikož uzavírá vlasovou kutikulu, a vlasy jsou po něm vzdušnější, lehčí. Pokud si chcete dopřát zábal, vlasy lehce prosuště ručníkem, naneste masku, ideálně vlasy překryjte alobalem, který způsobí zahřátí, a maska působí intenzivněji.

2) Pokud máte vlasy příliš suché, krepaté, narušené, použijte na rozčesání nesplachovací kondicionér, což je první fáze hydratace a péče. Poté vlasy rozčešte hřebenem se širokými zuby, a použijte mlíčko, krém nebo fluid určený na kudrnaté vlasy. Tím zajistíte, aby byli vlasy hladké, ne krepaté. Použijte dostatečné množství, radši víc, než míň. Opět rozčešte, aby se přípravek rovnoměrně rozprostřel na všechny vlasy. Většina mlíček vlas nezpevní, takže pokud máte vlasy jemné, a potřebujete je zpevnit, nejlepší je voda s mořskou solí ve spreji. Ta vlas jemně zpevní, ale nezatíží jako pěnové tužidlo, a neslepí jako gel. A nyní je třeba kudrnám dát tvar, což docílíte vymačkáním vlasů do ručníku, a nebo ještě lépe do bavlněného trička. To zajistí lepší uhlazení kudrn, jelikož froté ručník je dost hrubý, porézní. Vlasy je ideální nechat volně uschnout na vzduchu. Po uschnutí můžete vlasy promačkat, aby se uvolnilo nadbytečně „slepení“ od přípravků.

3) A zásadní pravidlo je, že do dalšího mytí vlasy NEČEŠTE. ráno si vlasy upravíte pouze pomocí rukou, vody, a pokud bude potřeba, použijte mlíčko.

Dejte si do dlaní mlíčko, přidejte vodu, rozetřete v dlaních, a mezi dlaně si vezměte prameny vlasů, které od hlavy ke konečkům uhladíte, a obratem namačkáte zpět kudrny. Toto provedete po celé hlavě, a než si vypijete ranní kafíčko, vlasy proschnou, a vy máte opět krásné hladké kudrny, jako po umytí.

Pokud byste potřebovali poradit správný přípravek, který je vhodný na vaše vlasy, pište do komentářů, ráda vám individuálně poradím.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..