Vlasy

Přírodní prostředky na vlasy

Už od pradávna se na vlasy používaly byliny a rostliny, pro jejich léčení, zkrášlení a ošetření. Následující recepty můžete vyzkoušet doma. Použijte je hned po vyrobení – nevydrží dlouho.

PŘÍPRAVEK PROTI LUPŮM

Smícháme několik kapek rozmarýnového oleje s 2 lžícemi olivového oleje a před spaním vetřeme do pokožky hlavy. Ráno vlasy umyjeme šamponem a důkladně opláchneme.

VAJEČNÝ ŠAMPÓN

V mixéru smícháme 2 malá vejce a 50 g nešumivé minerální vody a 1 lžíci jablečného octa nebo citronové šťávy. Pomalu mixujeme 30 sekund. Jemně vmasírujeme do pokožky, a při splachování použijeme vlažnou vodu (pokud bude voda teplejší, vejce se začnou srážet).

TEPLÝ OLEJ

Jako kondicionér se hodí jakýkoliv rostlinný olej, který jen trochu zahřejeme. Menši množství oleje vetřeme do pokožky na hlavě a pak po celé délce vlasů a důkladně masírujeme. Hlavu si zakryjeme igelitovou čepicí nebo alobalem, který způsobí intenzivnější zahřátí. Necháme působit 20 minut. Poté vlasy umyjeme šampónem.

INTENZIVNÍ KONDICIONÉR

Zahřejeme 1 lžíci pšeničných klíčků a 1 lžíci olivového oleje a vmasírujeme do pokožky hlavy. Hlavu zabalíme do alobalu a necháme 10 minut působit. Poté umyjeme a opláchneme vodou smíchanou s citronovou šťávou nebo jablečným octem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..